VÄLKOMMEN till
NYKÖPING ÖSTER ROTARYKLUBB

ditt lokala nätverk i en internationell förening

Senaste nyheterna

Aktuellt från klubben

Så här i mitten av oktober är vi halvvägs i vårt test att förnya klubbens möten. Vår satsning på en mötesfri måndag i månaden och ett kvällsmöte som ersätter en måndagslunch har till dags dato mottagits väl. Glädjande kunde vi konstatera att måndagslunchen den 18 oktober hade vi 37 deltagare inklusive gäster. Programkommittén gör ett kanonjobb med att hitta spännande och intressanta föredragshållare. Krögaren Micke har satsat på trevligare dukning och jobbar på att höja matkvaliteten.

image

Den här glada killen känner vi igen - nu vår hängivna distriktsguvernör i vårt distrikt 2370. Bosse har ett digert program med att besöka distriktets klubbar.
Till vår klubb kommer Bosse måndagen den 6/12 i rollen som DG.

Höstens motto - vi förnyar och vitaliserar vår klubb   pågår för fullt. Vårt första kvällsmöte på Sunlight House blev en succé. Håll koll på Evenemangslistan så ser Du vilka mötesdagar som gäller.

Vi saknar många medlemmar på våra möten, varför? Vårt mål är minst 30 på varje möte. Ge oss dina synpunkter skriv eller ring till mig eller POA.

Jan-Eric

member photo

Tack för det positiva mottagandet vi fått på dom förslag till förnyelseåtgärder som vi nu etablerat i klubben. Under en testperiod på 3 månader (sept-nov) kommer vi nu ändra frekvens och tid för våra möten.

Vilket innebär att första (1) och tredje (3) måndagen i månaden har vi lunchmöte på Odd Fellow kl 12-13. Andra (2) måndagen i månaden är mötesfri. Vi inför sedan ett kvällsmöte kl 18-21 sista onsdagen i månaden.

Årets första fysiska möte med tjugoåtta förväntansfulla klubbmedlemmar som äntligen träffades. Efter inledande mingel, ögonkontakt och härlig samvaro hade jag nöjet att hälsa välkommen till en uppfräschad klubblokal i Odd Fellowhuset.

När jag nu går in i mitt andra år som president i klubben har erfarenheterna från "pandemiåret" skapat vilja, mod och styrka att förnya. Därför hade jag nöjet att med styrelsen i ryggen presentera en verksamhetsplan där förnyelse, inspiration och yrkesnätverk är våra nyckelord. För att genomföra vår offensiva verksamhetsplan har vi förnyat i styrelsen och anpassat våra kommittéer & projekt till dom synpunkter som framkommit under vårens enkät och möte med yrkesverksamma (se Medlemssidor) .

SN: "Prisat cykelkoncept kommer till Nyköping"

Artikeln här intill finns att läsa i måndagsnumret (8/3) av SN. Eldsjälen i Nyköping heter Dot Gade Kulovuori, tidigare vd för Skavsta, numera volontär i Röda Korset.
    - Nu har vi en cykel men ambitionen är att vi skall skaffa fler framöver, säger hon. Nu börjar arbetet att rekrytera piloter.

Nyköping Öster Rotaryklubb ser detta som ett intressant lokalt projekt och kommer att engagera sig i projektet och har redan startat en insamling för att bidra till att ytterligare en cykel kommer att införskaffas i Nyköping.
    I det nya numret av Rotary Norden nr 2 2021  belyser vi hur näringslivet i Norden har drabbats av Corona.

Medlemsutvecklingen är en stående fråga där vi frågar distriktsguvernörerna vad distriktet gör för att få fler medlemmar?

Bjørn Aas är Rotary Zon-Coordinator och därmed också Rotary Internationals förlängda arm med uppgift att hjälpa guvernörer och klubbar med medlemsutveckling. Bjørn ser möjligheter med den digitala tekniken där nya klubbar lockar unga.

Musik har varit en viktig del för ett vanligt liv för studenter på musikskolan för barn med funktionsnedsättning i heder av Paul Harris i Lublin, Polen. Skolan grundades av roterande medlemmar, och serverar 20 elever med olika funktionshinder, inklusive Downs syndrom, autism och synskador. Den Rotary Club av Lublin-Centrum-Marie Curie-Sklodowska har finansierat med hjälp av Rotary Foundations matchande bidrag och Henryk Wieniawski musikaliska sällskapet, som inrymmer skolan.
    KLUBBINFORMATION

Vi återgår nu till fysiska möten. Möjligheten finns dock att delta digitalt.

måndagar kl 12:00
    Odd Fellowhuset
    Odd Fellows gränd 1
    611 32 Nyköping
    Sweden

Vill Du ha kontakt med oss:

En klubb med många olika yrkeskategorier. Som tillsammans bildar ett brett kompetensnätverk.
    Internationella nyheter

The 30-minute program, “Delivering on our Promise of a Polio-Free World,” provided encouraging information about the progress and remaining challenges in the fight to end polio.

Kiwanis, Lions, Optimist, Rotary, join for week of service to Celebrate CommunityEVANSTON, ILL.: October 7, 2021 – Celebrate Community, a joint initiative of the four major volunteer service organizations, will launch

World Health Organization’s polio chief, Aidan O’Leary explains why now is our best chance to eradicate polio.

Join us for Rotary’s World Polio Day Online Global Update Rotary International14-October-2019  Mark your calendar to join us on 24 October 2019, for Rotary’s World Polio Day

oktober 2021
    M ti O to F L S
    KOMMANDE EVENEMANG
    AKTUELLT I KLUBBEN
    Cykling Utan Ålder
    ett gemensamt  projekt av Rotaryklubbarna i
    Nyköping och Trosa

PEOPLE OF ACTION

Rotarianer jobbar i lokala och globala projekt med att förbättra världen.

SAMARBETE GER RESULTAT

Rotary International har tillsammans med WHO och Gates-stiftelsen lyckats att nästan helt utrota polio.

UPPTÄCK NYA PERSPEKTIV

Upptäck nya perspektiv och tankar i ditt lokala nätverk, i en internationell förening.