Klubben tar sommarlov

story-thumbnail
Strålande avslutning på Rotaryåret som gått

Rotarykamrater  - vi kan se tillbaka på ett år där vi trots pandemin varit en klubb med en offensiv inriktning för att skapa intressanta möten. Trots i huvudsak digitala möten har målsättningen varit att bibehålla god social samvaro, presentera intressanta föredrag och parallellt bidra till vårt samhällsengagemang. Erfarenheterna från året som gått visar att vår klubb med engagemang kan utvecklas och vara en intressant gemensam mötesplats för såväl yrkesverksamma som våra mer seniora medlemmar.

Året som gått har också visat att klubben behöver en förnyelse och såväl vårens enkät och möten med yrkesverksamma har givit oss underlag för att påbörja försök att forma klubbens framtid med nya grepp. Inget kan dock rubba vårt samhällsengagemang där Rotary kan göra gott i världen. På klubbnivå vet vi nu mer vad som värderas allra högst bland våra medlemmar. Ännu mer fokus på yrkeskategorier, social samvaro, vassa föredrag och god mat. Vilket kommer att ge styrelsen och medlemmarna en utmaning inför hösten och kommande år.

Vill önska alla medlemmar med familjer en underbar sommar så ses vi den 30 augusti för ett nytt Rotaryår  - med många fysiska möten och förhoppningsvis utan en pandemi.

Sommarhälsningar

Jan-Eric
President även 21/22
Klubben tar sommarlov Jan-Eric 2021-06-22 22:00:00Z 0

Medlemsenkät i Nyköping Öster RK

story-thumbnail
Det är hög tid att ta reda på hur vår Rotaryklubb mår efter detta pandemiår. Vad ska vi behålla, förändra, förnya i vår klubb - allt med syftet att Du som medlem skall känna inspiration och stolthet över att tillhöra Rotary.
Medlemsenkät i Nyköping Öster RK Anders Sundby 2021-05-26 22:00:00Z 0

Håll ut  - vaccinet öppnar möjligheter

story-thumbnail
Ett av Rotarys viktigaste syften är ju gemenskapen, ögonkontakt, dialogen och utbyte av erfarenheter på våra lunchmöten. Så klart vi saknar det fysiska mötet, nu startar våra digitala klubbmöten med lite mingel men fokus blir spännande föredrag och presentationer. Vi får snart utvärdera den här mötesformen när vi förhoppningsvis kommer igång med fysiska möten till hösten. Men Rotarys passion för samhörighet och att göra gott har inte förändrats under pandemin.

Följ det som händer i CR
Utbildningen "Club Runner för vardagsbruk" hoppas jag Du upplevde som både nyttig och intressant. CR ger Dig alltid närhet till dina Rotarykamrater och till det som händer i klubben och distriktet.

Distriktskonferens stundar
Den 17-18 april genomförs årets distriktskonferens och vi har god närvaro från vår klubb. I programmet kan vi läsa att planerade Hasselbacken ersätts med en digitalt konferens med programrubriken "Rotary öppnar möjligheter".

Håll ut - vaccinet öppnar möjligheter Jan-Eric Larsson 2021-04-08 22:00:00Z 0

Veckobrev  2021-03-29

NYKÖPING ÖSTER ROTARYKLUBB

Veckobrev                              2021-03-29 från Zoom-möte

Fungerande president:          Jan-Eric Larsson

Närvarande medlemmar:      19

Gästande rotarianer              Eric Berg Gripen RK
Veckobrev 2021-03-29 2021-03-28 22:00:00Z 0

Cykling utan ålder - första cykeln levererad till Nyköping

story-thumbnail
SN: "Prisat cykelkoncept kommer till Nyköping"

Artikeln här intill finns att läsa i måndagsnumret (8/3) av SN. Eldsjälen i Nyköping heter Dot Gade Kulovuori, tidigare vd för Skavsta, numera volontär i Röda Korset.
- Nu har vi en cykel men ambitionen är att vi skall skaffa fler framöver, säger hon. Nu börjar arbetet att rekrytera piloter.

Nyköping Öster Rotaryklubb ser detta som ett intressant lokalt projekt och kommer att engagera sig i projektet och har redan startat en insamling för att bidra till att ytterligare en cykel kommer att införskaffas i Nyköping.
Cykling utan ålder - första cykeln levererad till Nyköping 2021-03-10 23:00:00Z 0

Mycket om digitalisering

Publicerad av Jan-Eric Larsson den 09 Mar 2021
Hej Rotaryvänner

Våren är här (snart) - glädjen över ljusa dagar och förväntningar på att snart bli vaccinerad ger hopp om framtiden. För alla och kanske specifikt för er som inte har möjlighet att delta i våra klubbluncher vill jag ge en lägesrapport. Kort om det som varit och mer om det som kommer.
Mycket om digitalisering Jan-Eric Larsson 2021-03-08 23:00:00Z 0

Rotary Norden

story-thumbnail
I det nya numret av Rotary Norden nr 2 2021  belyser vi hur näringslivet i Norden har drabbats av Corona.

Medlemsutvecklingen är en stående fråga där vi frågar distriktsguvernörerna vad distriktet gör för att få fler medlemmar?

Bjørn Aas är Rotary Zon-Coordinator och därmed också Rotary Internationals förlängda arm med uppgift att hjälpa guvernörer och klubbar med medlemsutveckling. Bjørn ser möjligheter med den digitala tekniken där nya klubbar lockar unga.

Rotary Norden 2021-03-07 23:00:00Z 0

Ingemar Linné - klubbens första hedersmedlem

story-thumbnail
Årsmötet 2020-12-07 beslutade enhälligt, att enligt styrelsens förslag, göra vår käre Ingemar Linné till klubbens första hedersmedlem. Det innebär att Ingemar nu kan stanna i klubben hur länge han vill och utan att betala medlemsavgift. Motiveringen är följande:
Ingemar Linné - klubbens första hedersmedlem 2021-01-14 23:00:00Z 0