Medlemsnytt nr 2, 2021

 
 
 
 
 
 

Aktuellt från klubben

image
 
Den här glada killen känner vi igen - nu vår hängivna distriktsguvernör i vårt distrikt 2370. Bosse har ett digert program med att besöka distriktets klubbar.
Till vår klubb kommer Bosse måndagen den 6/12 i rollen som DG.
 
Höstens motto - vi förnyar och vitaliserar vår klubb   pågår för fullt. Vårt första kvällsmöte på Sunlight House blev en succé. Håll koll på Evenemangslistan så ser Du vilka mötesdagar som gäller.
 
Vi saknar många medlemmar på våra möten, varför? Vårt mål är minst 30 på varje möte. Ge oss dina synpunkter skriv eller ring till mig eller POA.
 
 Jan-Eric
Medlemsnytt nr 2, 2021 Jan-Eric Larsson 2027-05-26 22:00:00Z 0

MedlemsNytt nr 1, hösten 2021

 
Aktuellt från klubben
member photo
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack för det positiva mottagandet vi fått på dom förslag till förnyelseåtgärder som vi nu etablerat i klubben. Under en testperiod på 3 månader (sept-nov) kommer vi nu ändra frekvens och tid för våra möten.
 
Vilket innebär att första (1) och tredje (3) måndagen i månaden har vi lunchmöte på Odd Fellow kl 12-13. Andra (2) måndagen i månaden är mötesfri. Vi inför sedan ett kvällsmöte kl 18-21 sista onsdagen i månaden.
   
   
  MedlemsNytt nr 1, hösten 2021 Jan-Eric Larsson 2021-09-20 22:00:00Z 0

  Rotaryvänner - vi har startat ett nytt Rotaryår

  story-thumbnail
   
  Årets första fysiska möte med tjugoåtta förväntansfulla klubbmedlemmar som äntligen träffades. Efter inledande mingel, ögonkontakt och härlig samvaro hade jag nöjet att hälsa välkommen till en uppfräschad klubblokal i Odd Fellowhuset.
   
  När jag nu går in i mitt andra år som president i klubben har erfarenheterna från "pandemiåret" skapat vilja, mod och styrka att förnya. Därför hade jag nöjet att med styrelsen i ryggen presentera en verksamhetsplan där förnyelse, inspiration och yrkesnätverk är våra nyckelord. För att genomföra vår offensiva verksamhetsplan har vi förnyat i styrelsen och anpassat våra kommittéer & projekt till dom synpunkter som framkommit under vårens enkät och möte med yrkesverksamma (se Medlemssidor) .
   
   
   
  Rotaryvänner - vi har startat ett nytt Rotaryår 2021-09-02 22:00:00Z 0

  Klubben tar sommarlov

  story-thumbnail
  Strålande avslutning på Rotaryåret som gått
   
  Rotarykamrater  - vi kan se tillbaka på ett år där vi trots pandemin varit en klubb med en offensiv inriktning för att skapa intressanta möten. Trots i huvudsak digitala möten har målsättningen varit att bibehålla god social samvaro, presentera intressanta föredrag och parallellt bidra till vårt samhällsengagemang. Erfarenheterna från året som gått visar att vår klubb med engagemang kan utvecklas och vara en intressant gemensam mötesplats för såväl yrkesverksamma som våra mer seniora medlemmar.
   
  Året som gått har också visat att klubben behöver en förnyelse och såväl vårens enkät och möten med yrkesverksamma har givit oss underlag för att påbörja försök att forma klubbens framtid med nya grepp. Inget kan dock rubba vårt samhällsengagemang där Rotary kan göra gott i världen. På klubbnivå vet vi nu mer vad som värderas allra högst bland våra medlemmar. Ännu mer fokus på yrkeskategorier, social samvaro, vassa föredrag och god mat. Vilket kommer att ge styrelsen och medlemmarna en utmaning inför hösten och kommande år. 
   
  Vill önska alla medlemmar med familjer en underbar sommar så ses vi den 30 augusti för ett nytt Rotaryår  - med många fysiska möten och förhoppningsvis utan en pandemi.
   
  Sommarhälsningar 
   
  Jan-Eric
  President även 21/22
  Klubben tar sommarlov Jan-Eric 2021-06-22 22:00:00Z 0

  Medlemsenkät i Nyköping Öster RK

  story-thumbnail
  Det är hög tid att ta reda på hur vår Rotaryklubb mår efter detta pandemiår. Vad ska vi behålla, förändra, förnya i vår klubb - allt med syftet att Du som medlem skall känna inspiration och stolthet över att tillhöra Rotary.
  Medlemsenkät i Nyköping Öster RK Anders Sundby 2021-05-26 22:00:00Z 0

  Håll ut  - vaccinet öppnar möjligheter

  story-thumbnail
  Ett av Rotarys viktigaste syften är ju gemenskapen, ögonkontakt, dialogen och utbyte av erfarenheter på våra lunchmöten. Så klart vi saknar det fysiska mötet, nu startar våra digitala klubbmöten med lite mingel men fokus blir spännande föredrag och presentationer. Vi får snart utvärdera den här mötesformen när vi förhoppningsvis kommer igång med fysiska möten till hösten. Men Rotarys passion för samhörighet och att göra gott har inte förändrats under pandemin.
   
  Följ det som händer i CR
  Utbildningen "Club Runner för vardagsbruk" hoppas jag Du upplevde som både nyttig och intressant. CR ger Dig alltid närhet till dina Rotarykamrater och till det som händer i klubben och distriktet.
   
  Distriktskonferens stundar
  Den 17-18 april genomförs årets distriktskonferens och vi har god närvaro från vår klubb. I programmet kan vi läsa att planerade Hasselbacken ersätts med en digitalt konferens med programrubriken "Rotary öppnar möjligheter".
   
  Håll ut - vaccinet öppnar möjligheter Jan-Eric Larsson 2021-04-08 22:00:00Z 0

  Veckobrev  2021-03-29

   
   
  NYKÖPING ÖSTER ROTARYKLUBB
   
  Veckobrev                              2021-03-29 från Zoom-möte
   
  Fungerande president:          Jan-Eric Larsson
   
  Närvarande medlemmar:      19
   
  Gästande rotarianer              Eric Berg Gripen RK
  Veckobrev 2021-03-29 2021-03-28 22:00:00Z 0

  Cykling utan ålder - första cykeln levererad till Nyköping

  story-thumbnail
  SN: "Prisat cykelkoncept kommer till Nyköping"
   
  Artikeln här intill finns att läsa i måndagsnumret (8/3) av SN. Eldsjälen i Nyköping heter Dot Gade Kulovuori, tidigare vd för Skavsta, numera volontär i Röda Korset. 
  - Nu har vi en cykel men ambitionen är att vi skall skaffa fler framöver, säger hon. Nu börjar arbetet att rekrytera piloter.
   
  Nyköping Öster Rotaryklubb ser detta som ett intressant lokalt projekt och kommer att engagera sig i projektet och har redan startat en insamling för att bidra till att ytterligare en cykel kommer att införskaffas i Nyköping.  
  Cykling utan ålder - första cykeln levererad till Nyköping 2021-03-10 23:00:00Z 0

  Mycket om digitalisering

  Publicerad av Jan-Eric Larsson den 09 Mar 2021
  story-thumbnail
  Hej Rotaryvänner
   
  Våren är här (snart) - glädjen över ljusa dagar och förväntningar på att snart bli vaccinerad ger hopp om framtiden. För alla och kanske specifikt för er som inte har möjlighet att delta i våra klubbluncher vill jag ge en lägesrapport. Kort om det som varit och mer om det som kommer.
  Mycket om digitalisering Jan-Eric Larsson 2021-03-08 23:00:00Z 0

  Rotary Norden

  story-thumbnail
  I det nya numret av Rotary Norden nr 2 2021  belyser vi hur näringslivet i Norden har drabbats av Corona.
   
  Medlemsutvecklingen är en stående fråga där vi frågar distriktsguvernörerna vad distriktet gör för att få fler medlemmar?  
   
  Bjørn Aas är Rotary Zon-Coordinator och därmed också Rotary Internationals förlängda arm med uppgift att hjälpa guvernörer och klubbar med medlemsutveckling. Bjørn ser möjligheter med den digitala tekniken där nya klubbar lockar unga.
   
   
  Rotary Norden 2021-03-07 23:00:00Z 0

  Ingemar Linné - klubbens första hedersmedlem

  story-thumbnail
  Årsmötet 2020-12-07 beslutade enhälligt, att enligt styrelsens förslag, göra vår käre Ingemar Linné till klubbens första hedersmedlem. Det innebär att Ingemar nu kan stanna i klubben hur länge han vill och utan att betala medlemsavgift. Motiveringen är följande:
  Ingemar Linné - klubbens första hedersmedlem 2021-01-14 23:00:00Z 0